2020-11-02 13:32:21• hírek • Bede Emőke

Kötelező maszkviselés: sokan nem hordják a védőeszközt

Az elmúlt hétvége a kötelező maszkviselés ellenőrzésének jegyében telt a belügyminisztériumi szervek számára, hiszen az október 30. és november 1. közötti időszakban nem kevesebb mint 136 kereskedőt, 294 tömegközlekedési eszközt és 453 egyéb jellegű helyszínt ellenőriztek, az igazoltatott polgárok száma pedig nem kevesebb mint 4749.

A hatóságiak azon települések területén tartottak ellenőrzést, ahol az elmúlt két hétben regisztrált adatok alapján jegyzett fertőzöttségi ráta elérte vagy meg is haladta az 1,5-ös ezreléket. Az akciók fókuszában a boltok, a bevásárlóközpontok, az éttermek, illetve a helyi, megyei és megyeközi tömegközlekedési eszközök álltak, s értelemszerűen azt vizsgálták, hogy a polgárok betartják-e vagy sem a kötelező maszkviselésre vonatkozó rendeletet.


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint Szatmárnémetiben még mindig sokan vannak azok, akik nem hordják a védőeszközt, való igaz, egy részük azt mondta, még nem ért el hozzá a szigorítás híre. Altfatter Tamás alprefektus ismételten arra szólította fel a rendfenntartó szerveket, hogy fokozott jelenlétükkel biztosítsák a rendeletek betartását, és természetesen a lakosságot is arra buzdította, hogy legyenek belátóak a járvány jelentette kockázatokat illetően és tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: